Menu
Reklamní sdělení
SOS Nápojehttps://www.sos-napoje.czCola, rum, před váš dům. Rozvoz Alko-nealko! Uničov, Šternberk a okolí.
FotoStoryAShttps://www.fotostoryas.comlovecká fotografia , lovecká kynológia
Umělecký kovář Jan Semerád https://www.js-kov.czSemerád Steel tvoří luxusní kované originály ručně, na míru, s důrazem na kvalitu a jedinečnost.
Zde jsou některé užitečné rady pro začátečníky s pomalým hrncem:
 
1. Přečtěte si návod - každý pomalý hrnec může mít mírně odlišné funkce a nastavení. Důkladně si přečtěte návod k použití.
 
2. Nepřeplňujte hrnec - naplňte hrnec maximálně do 2/3 jeho kapacity. Přeplnění může vést k nerovnoměrnému vaření.
 
3. Méně tekutin - používejte méně tekutin než při klasickém vaření. Tekutiny se v pomalém hrnci nevypařují.
 
4. Nakrájejte suroviny na stejně velké kousky - to zajistí rovnoměrné vaření všech ingrediencí.
 
5. Vrstvení surovin - tužší zeleninu (mrkev, brambory) dejte na dno hrnce, maso doprostřed a měkčí ingredience navrch.
 
6. Neotevírejte víko zbytečně - každé otevření prodlužuje dobu vaření o 15-20 minut.
 
7. Přidávejte mléčné výrobky ke konci - mléko, smetanu nebo sýr přidávejte v posledních 30-60 minutách vaření.
 
8. Experimentujte s časem a teplotou - každý recept může vyžadovat mírné úpravy podle vašeho konkrétního hrnce.
 
9. Používejte levnější kousky masa - pomalé vaření je ideální pro zpracování tužších, levnějších kusů masa.
 
10. Plánujte dopředu - připravte si ingredience večer a ráno je jen vložte do hrnce.
 
11. Bezpečnost - umístěte hrnec na teplu odolný povrch a držte ho mimo dosah dětí.
 
12. Čištění - nechte hrnec vychladnout před čištěním.
 
Většina vnitřních nádob je vhodná do myčky.
 
S těmito tipy budete mít skvělý start s vaším novým pomalým hrncem.
 
Nebojte se experimentovat a užijte si pohodlné vaření !