Menu
Reklamní sdělení
Jóga Brno a Tišnovhttps://www.jogaeva.czJóga Brno/Tišnov pro začátečníky, pokročilé, těhotné, po porodu, hormonální; videokurzy, pobyty.
Vavito - dřevěné hračkyhttps://www.vavito.czDřevěné a ručně vyráběné hračky rozvíjející jemnou motoriku, kreativitu, inspirováno Montessori.
Araven shop.s.r.ohttps://www.araven.czAraven.cz je specializovaný internetový obchod s širokou nabídkou starých i nových knih

Trhané vepřové v pomalém hrnci: Dokonalé BBQ po česku !

Toužíte po dokonale šťavnatém trhaném vepřovém (pulled pork), ale nemáte udírnu ?

S pomalým hrncem dosáhnete stejně vynikajícího výsledku !

Naučíme vás, jak připravit trhané vepřové, které ohromí celou rodinu.

Proč právě pomalý hrnec ?
- Maso se připravuje pozvolna při nízké teplotě
- Zachová si všechny šťávy a aromata
- Minimum práce, maximum chuti
- Úspora energie oproti klasickému pečení

Ingredience:
- 1,5 kg vepřové plece (nebo krkovice)
- 2 cibule
- 4 stroužky česneku
- 2 lžíce uzené papriky
- 1 lžíce drceného kmínu
- 1 lžíce hnědého cukru
- 2 lžíce jablečného octa
- 100 ml piva
- Sůl a pepř dle chuti

Česká BBQ omáčka:
- 200 ml kečupu
- 2 lžíce švestkových povidel
- 1 lžíce medu
- 1 lžička uzené papriky
- Špetka chilli

Postup přípravy:
1. Maso nasucho naložte směsí koření (paprika, kmín, sůl, pepř)
2. V pomalém hrnci rozvrstvěte nakrájenou cibuli
3. Položte maso na cibuli, přidejte česnek a zalijte pivem s octem
4. Vařte na nízký stupeň 8-10 hodin

TIP: Nejlepšího výsledku dosáhnete, když maso připravíte přes noc.

Jak podávat ?
- V burger bulce s BBQ omáčkou
- S domácím zelným salátem
- Na čerstvém chlebu
- S pečenými bramborami

Časté dotazy:
Lze použít jiné maso ?
Ano, můžete zkusit hovězí hrudí nebo krůtí prsa.

Jak poznat, že je maso hotové ?
Když se snadno trhá vidličkou.

Závěr
Trhané vepřové v pomalém hrnci je perfektní pro rodinné oslavy nebo víkendový oběd.

Příprava je jednoduchá a výsledek vždy ohromí. Vyzkoušejte náš recept a staňte se mistrem pomalého vaření !

 

Související články :
- Jak vybrat správný pomalý hrnec
- Top 5 receptů pro začátečníky
- Údržba pomalého hrnce