Menu
Reklamní sdělení
Tvorba webových stránekhttps://blog.pageride.comPoznejte výhody balíčku služeb Premium! Aktivujte si jej na 30 dnů ZDARMA.
Měj své vlastní webové stránky!https://www.websnadno.czMít své vlastní webové stránky nebylo nikdy jednodušší. S WebSnadno je můžete mít i Vy.
E-shop snadno & rychlehttps://www.websnadno.czSystém WebSnadno nabízí moderní e-shop s podporou on-line plateb.

Kuzu Kapama

Kuzu Kapama je tradiční turecké jídlo z jehněčího masa, které se připravuje pomalým dušením s cibulí, máslem a jemným kořením.

Výsledkem je velmi měkké maso v aromatické šťávě. Níže je upravený recept vhodný pro přípravu v pomalém hrnci.

 

Suroviny:

  • 800 g jehněčího masa (plec nebo kýta), nakrájeného na větší kostky
  • 2 velké cibule, nakrájené na půlkolečka
  • 3 stroužky česneku, nasekané najemno
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 40 g másla
  • 1 lžíce rajčatového protlaku (volitelné, modernější varianta)
  • 1 lžička sušeného tymiánu nebo oregana
  • 1/2 lžičky mletého černého pepře
  • sůl podle chuti
  • 250 ml horkého vývaru nebo vody

 

Postup:

  1. Na pánvi rozehřejte olivový olej a zprudka opečte jehněčí maso ze všech stran, aby se zatáhlo a získalo výraznější chuť.
  2. Maso přendejte do pomalého hrnce.
  3. Na stejné pánvi lehce orestujte cibuli do sklovata, přidejte česnek a krátce opečte, aby se rozvoněl.
  4. Cibuli s česnekem přidejte k masu do pomalého hrnce.
  5. Vmíchejte rajčatový protlak (pokud jej používáte), tymián, pepř a sůl.
  6. Zalijte horkým vývarem nebo vodou, promíchejte a na povrch položte kousky másla.
  7. Pomalý hrnec zakryjte a vařte na nízký stupeň 7–8 hodin, dokud maso nebude zcela měkké a šťáva lehce zahuštěná.
  8. Během vaření není nutné míchat, pouze na konci zkontrolujte dochucení.

 

Podávání:

Kuzu Kapama se tradičně podává s tureckou rýží pilav, bulgurem nebo chlebem pide.

Jídlo se často doplňuje jednoduchým salátem z rajčat a okurek.