
Kuru Patlıcan Biber Kavurması

Tradiční turecké zeleninové jídlo, které se běžně připravuje ze sušeného lilku a paprik.
Tato verze je přizpůsobena pomalému hrnci a zachovává typické chutě turecké kuchyně.
Lze použít sušený i čerstvý lilek.
Suroviny:
- 2 střední lilky (ideálně sušené, případně čerstvé)
- 2 zelené nebo červené papriky, nakrájené na proužky
- 1 velká cibule, najemno nasekaná
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička mleté sladké papriky
- 1/2 lžičky římského kmínu
- 1/2 lžičky soli (nebo podle chuti)
- 1/4 lžičky čerstvě mletého černého pepře
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 100 ml vody nebo rajčatové šťávy
Postup:
Podávání:
Podávejte s čerstvým chlebem, rýží nebo jako součást tureckého meze. Jídlo chutná výborně i druhý den.