
Kuru Fasulye

Kuru Fasulye je klasické turecké domácí jídlo, které se připravuje z bílých fazolí v rajčatové omáčce s cibulí a kořením.
V Turecku se běžně podává s bílou rýží nebo chlebem pide.
Suroviny:
- 500 g suchých bílých fazolí
- 1 velká cibule, jemně nasekaná
- 2 stroužky česneku, jemně nasekané
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 200 ml rajčatového pyré nebo drcených rajčat
- 1 lžička sladké mleté papriky
- 1/2 lžičky mletého kmínu
- 1/2 lžičky sušeného tymiánu
- sůl podle chuti
- čerstvě mletý černý pepř podle chuti
- 3–4 šálky vody nebo zeleninového vývaru
- 2 lžíce olivového oleje nebo másla
Postup:
Podávání:
Podávejte tradičně s bílou rýží, bulgurem nebo tureckým chlebem pide. Jídlo lze dozdobit nasekanou petrželkou a podávat s plátky citronu.