
Köfte

Köfte jsou tradiční turecké masové kuličky nebo šišky připravované z mletého masa, cibule, bylinek a aromatického koření.
V této verzi jsou pomalu dušené, díky čemuž zůstávají krásně šťavnaté a plné chuti.
Suroviny:
- 500 g mletého masa (hovězí nebo směs hovězího a jehněčího)
- 1 středně velká cibule, velmi jemně nasekaná nebo nastrouhaná
- 2 stroužky česneku, jemně nasekané
- 1/4 šálku strouhanky
- 1 vejce
- 1 lžička mletého římského kmínu
- 1 lžička sladké mleté papriky
- 1/2 lžičky mletého koriandru (volitelné, ale typické)
- 1/2 lžičky soli
- 1/4 lžičky čerstvě mletého černého pepře
- 2 lžíce jemně nasekané čerstvé petržele
- 2 lžíce olivového oleje
- 1/2 šálku hovězího nebo drůbežího vývaru
Postup: