Pomalý hrnec - recepty
Mapa stránek
pomalý hrnec
recepty - Evropa
recepty - svět
recepty - tradiční
inspirace
magazín
Menu
španělská kuřecí paella
Fabada Asturiana
Pollo al Ajillo
Fideuá
Pollo al chilindrón
Lentejas con chorizo
Reklamní sdělení
Tvorba webových stránek
https://blog.pageride.com
Poznejte výhody balíčku služeb Premium! Aktivujte si jej na 30 dnů ZDARMA.
Měj své vlastní webové stránky!
https://www.websnadno.cz
Mít své vlastní webové stránky nebylo nikdy jednodušší. S WebSnadno je můžete mít i Vy.
E-shop snadno & rychle
https://www.websnadno.cz
Systém WebSnadno nabízí moderní e-shop s podporou on-line plateb.
Španělská kuřecí paella
Suroviny:
4 kuřecí stehna s kostí a kůží
2 lžíce olivového oleje
1 velká cibule, najemno nasekaná
3 stroužky česneku, nasekané
1 červená paprika, nakrájená na proužky
1 zelená paprika, nakrájená na proužky
250 g rýže typu bomba nebo calasparra
400 g krájených rajčat z konzervy
600 ml kuřecího vývaru
špetka šafránu (namočeného v teplém vývaru)
1 lžička sladké uzené papriky
1 bobkový list
sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti
mořské plody (krevety, mušle) – volitelně
čerstvá petrželka nebo plátky citronu k podávání
Postup:
Na pánvi rozehřejte olivový olej a kuřecí stehna ze všech stran opečte dozlatova. Osolte, opepřete a přendejte do pomalého hrnce.
Ve stejné pánvi osmahněte cibuli do sklovata, přidejte česnek a papriky a krátce restujte, aby se uvolnila vůně.
Směs přidejte ke kuřeti do pomalého hrnce, přisypte rýži, uzenou papriku a promíchejte.
Přidejte rajčata, vývar se šafránem, bobkový list, podle chuti dosolte a lehce promíchejte tak, aby byla rýže ponořená.
Vařte zakryté v pomalém hrnci na nízký stupeň 2,5–3 hodiny. Během vaření nemíchejte.
Pokud používáte mořské plody, přidejte je asi 20 minut před koncem vaření.
Po dovaření nechte paellu 10 minut odpočinout, poté podávejte posypanou petrželkou nebo s citronem.