Menu
Reklamní sdělení
Tvorba webových stránekhttps://blog.pageride.comPoznejte výhody balíčku služeb Premium! Aktivujte si jej na 30 dnů ZDARMA.
Měj své vlastní webové stránky!https://www.websnadno.czMít své vlastní webové stránky nebylo nikdy jednodušší. S WebSnadno je můžete mít i Vy.
E-shop snadno & rychlehttps://www.websnadno.czSystém WebSnadno nabízí moderní e-shop s podporou on-line plateb.

Pollo al chilindrón

Tradiční španělské jídlo z kuřecího masa, paprik a rajčat v bohaté omáčce.

 

Suroviny:

  • 1 kg kuřecího masa (stehna nebo paličky, ideálně s kostí a kůží)
  • 1 velká cibule (najemno nakrájená)
  • 2 červené papriky (nakrájené na proužky)
  • 1 žlutá paprika (nakrájená na proužky)
  • 4 stroužky česneku (nasekané)
  • 400 g loupaných rajčat (krájených nebo drcených)
  • 150 ml kuřecího vývaru
  • 1 lžička sladké mleté papriky
  • 1/2 lžičky sušeného oregana nebo tymiánu
  • sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
  • 3 lžíce olivového oleje

 

Postup:

  1. Kuřecí maso osolte a opepřete ze všech stran.
  2. Na pánvi rozehřejte olivový olej a kuře zprudka opečte dozlatova, aby se zatáhlo. Poté maso přendejte do pomalého hrnce.
  3. Do stejné pánve přidejte cibuli a restujte ji na středním ohni asi 5 minut, dokud nezměkne a lehce nezrůžoví.
  4. Přidejte papriky a česnek, promíchejte a restujte další 3–4 minuty.
  5. Přisypte sladkou papriku, krátce promíchejte a ihned přidejte rajčata a kuřecí vývar. Nechte asi 5 minut lehce provařit.
  6. Směs přelijte do pomalého hrnce ke kuřeti a jemně promíchejte.
  7. Vařte na nízký stupeň 5–6 hodin, dokud maso nebude velmi měkké a omáčka hustá a plná chuti.
  8. Před podáváním omáčku ochutnejte a případně dochuťte solí a pepřem.

 

Podávání:

Podávejte s bílým chlebem, rýží nebo vařenými či pečenými bramborami. Jídlo chutná ještě lépe druhý den, kdy se chutě dokonale propojí.

 

Pollo al chilindrón je typické domácí španělské jídlo s výraznou chutí paprik a rajčat, ideální pro pomalé vaření.