Menu
Reklamní sdělení
Veštenie Mágia Odrábanie Láskahttp://vestenie.pageride.comDlhoročná skúsenosť . Odpíšem každému. Ak máme cieľ , spoločne ho dosiahneme
Tvorba webových stránekhttps://blog.pageride.comPoznejte výhody balíčku služeb Premium! Aktivujte si jej na 30 dnů ZDARMA.
Měj své vlastní webové stránky!https://www.websnadno.czMít své vlastní webové stránky nebylo nikdy jednodušší. S WebSnadno je můžete mít i Vy.

Pollo al Ajillo

Španělské kuře na česneku z pomalého hrnce.

 

Suroviny:

  • 1,5 kg kuřecího masa (stehna nebo paličky, ideálně s kostí a kůží)
  • 10 stroužků česneku (lehce rozmáčknutých)
  • 120 ml suchého bílého vína
  • 120 ml kuřecího vývaru
  • 3 lžíce olivového oleje
  • sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
  • 1 lžička sladké mleté papriky
  • 1/2 lžičky sušeného tymiánu
  • 1/2 lžičky sušeného oregana
  • šťáva z 1/2 citronu
  • čerstvá petržel na ozdobu

 

Postup:

  1. Kuřecí maso osolte a opepřete ze všech stran.
  2. Na pánvi rozehřejte olivový olej a kuře zprudka opečte dozlatova, aby se zatáhlo a získalo chuť. Poté maso přendejte do pomalého hrnce.
  3. Do stejné pánve přidejte česnek a krátce ho opečte, jen aby se rozvoněl. Přisypte sladkou papriku, tymián a oregano, promíchejte a ihned zalijte bílým vínem. Nechte asi 1–2 minuty provařit.
  4. Obsah pánve přelijte do pomalého hrnce ke kuřeti, přidejte kuřecí vývar a citronovou šťávu. Lehce promíchejte.
  5. Vařte v pomalém hrnci na nízký stupeň 4–5 hodin, dokud maso nebude zcela měkké a šťavnaté.
  6. Před podáváním omáčku ochutnejte a případně dochuťte solí nebo pepřem.
  7. Podávejte posypané čerstvou petrželí, ideálně s bílým chlebem, rýží nebo pečenými bramborami.

 

Pollo al Ajillo je tradiční španělské jídlo s výraznou chutí česneku, olivového oleje a bylinek. Díky pomalému vaření je maso mimořádně jemné a omáčka plná chuti.