Menu
Reklamní sdělení
Pro Hippo - Stable Shophttps://www.prohippo.comJezdecké potřeby a krmiva v areálu Stáje Kašov
Jsme výhradním dovozcem pomůcek https://www.guamani.czJsme výhradním dovozcem pomůcek pro výcvik psů "Z Polytanu SK" pro Českou republiku. Z
E-shop snadno & rychlehttps://www.websnadno.czSystém WebSnadno nabízí moderní e-shop s podporou on-line plateb.

Fabada Asturiana

 

Španělský fazolový guláš z Asturie.

Suroviny:

- 500 g suchých velkých bílých fazolí (ideálně fabes)

- 200 g slaniny nebo vepřového bůčku vcelku

- 200 g španělské klobásy chorizo (vcelku nebo na silné plátky)

- 200 g vepřového masa (plec nebo krkovice, větší kusy)

- 1 střední cibule (oloupaná, ponechaná vcelku nebo rozpůlená)

- 3–4 stroužky česneku (lehce rozmáčknuté)

- cca 1–1,5 l vývaru (nejlépe kuřecího nebo vepřového)

- 2 lžíce olivového oleje

- 1–1,5 lžičky sladké mleté papriky

- sůl podle chuti

 

Postup:

  1. Fazole den předem propláchněte a namočte do studené vody alespoň na 10–12 hodin. Poté je slijte.
  2. Namočené fazole vložte do pomalého hrnce. Přidejte slaninu nebo bůček, chorizo, vepřové maso, cibuli a česnek.
  3. Zalijte vývarem tak, aby byly všechny suroviny těsně ponořené. Přidejte olivový olej.
  4. Pomalý hrnec nastavte na nízký stupeň a vařte přibližně 7–9 hodin, dokud nejsou fazole zcela měkké a vývar krémový.
  5. Asi 30 minut před koncem vaření vyjměte kousek vývaru, rozmíchejte v něm sladkou mletou papriku a vraťte zpět do hrnce. Promíchejte velmi opatrně, aby se fazole nerozpadly.
  6. Na závěr podle chuti osolte. Cibuli můžete vyjmout nebo rozmačkat do omáčky.
  7. Maso a klobásu nakrájejte na silné plátky a vraťte zpět do hrnce.

 

Podávání:

Fabada Asturiana se tradičně podává horká, s čerstvým bílým chlebem. Jde o velmi syté a aromatické jídlo, které je ideální jako hlavní chod.