Menu
Reklamní sdělení
bartershop.czhttps://www.bartershop.czProdej smíšeného zboží za bezkonkurenční ceny se slevami za top ceny.
US Army v Čechách 1945https://www.westbohemia1945.czWeb a e-shop sběratele US militarií a předmětů připomíná osvobození českého západu v roce 1945.
Kávovary Nový Jičínhttps://kavovary-nj.websnadno.czServis kávovarů, prodej kávovarů, prodej kávy

BRAZÍLIE

 Feijoada

Příprava Feijoady v pomalém hrnci je skvělý způsob, jak dosáhnout bohaté chuti a dokonale uvařeného masa.

Suroviny:

  • 500 g sušených černých fazolí
  • 500 g vepřového masa (např. vepřová plec nebo vepřové koleno), nakrájené na kousky
  • 200 g slaniny, nakrájené na kostičky
  • 200 g klobásy, nakrájené na plátky
  • 1 cibule, nakrájená na kostky
  • 4 stroužky česneku, nasekané
  • 2 bobkové listy
  • 1 pomeranč, nakrájený na plátky
  • sůl a pepř dle chuti

Postup:

  1. Večer před vařením namočte černé fazole do vody a nechte je přes noc nabobtnat.
  2. Ráno opláchněte fazole a přendejte je do pomalého hrnce. Přidejte nakrájené vepřové maso, slaninu, klobásu, cibuli, česnek a bobkové listy. Přilijte vodu tak, aby vše bylo ponořeno.
  3. Nastavte pomalý hrnec na nízkou teplotu a vařte cca 4 hodiny na 2. stupeň, dokud nejsou fazole a maso měkké a šťavnaté. V průběhu vaření občas promíchejte.
  4. Před podáváním odstraňte bobkové listy a dochuťte solí a pepřem podle své chuti.
  5. Při servírování feijoady můžete na talíře přidat plátky pomeranče a podávat s rýží, zelím a maniokovým moučkovým chlebem.

Feijoada je tradičně podávána s chladným pivem a je obvykle konzumována během víkendů nebo slavností.