
Hühnersuppe

Tradiční německá kuřecí polévka z pomalého hrnce
Suroviny:
- 1 celé kuře (cca 1,5 kg), rozpůlené nebo naporcované
- 2 mrkve, nakrájené na kolečka
- 2 stonky řapíkatého celeru, nakrájené na menší kousky
- 1 petrželový kořen, nakrájený na kousky
- 1 větší cibule, rozpůlená (neloupaná, jen omytá – dodá barvu vývaru)
- 2 stroužky česneku, celé
- 2 bobkové listy
- 1 lžička celého černého pepře
- 1–1,5 lžičky soli (nebo podle chuti)
- čerstvá nasekaná petrželka na ozdobu
Postup:
Podávání:
Hühnersuppe se v Německu často podává samotná jako lehké hlavní jídlo nebo s jemnými nudlemi, játrovými knedlíčky či krupicí. Tradičně je považována za posilující polévku při nachlazení.