Menu
Reklamní sdělení
Tvorba webových stránekhttps://blog.pageride.comPoznejte výhody balíčku služeb Premium! Aktivujte si jej na 30 dnů ZDARMA.
Měj své vlastní webové stránky!https://www.websnadno.czMít své vlastní webové stránky nebylo nikdy jednodušší. S WebSnadno je můžete mít i Vy.
E-shop snadno & rychlehttps://www.websnadno.czSystém WebSnadno nabízí moderní e-shop s podporou on-line plateb.

Zuppa Toscana

italská krémová polévka z pomalého hrnce

 

Suroviny:

- 450 g italské klobásy (ideálně s fenyklem, jemná nebo pikantní)

- 6 plátků slaniny, nakrájené na menší kousky 

- 1 středně velká cibule, najemno nasekaná 

- 3 stroužky česneku, nasekané 

- 4 středně velké brambory, oloupané a nakrájené na kostičky 

- 1 litr kuřecího vývaru 

- 250 ml smetany ke šlehání 

- 100 g čerstvého špenátu nebo kadeřávku (nahrubo nasekaného) 

- sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti 

- chilli vločky podle chuti (nepovinné) 

 

Postup:

  1. Na pánvi bez přidání oleje opečte slaninu dozlatova a dokřupava. Vyjměte ji děrovanou lžící a dejte stranou.
  2. Ve stejném výpeku opečte italskou klobásu (rozmělněnou nebo nakrájenou), dokud není zlatavá a propečená. Přesuňte ji do pomalého hrnce.
  3. Do pánve přidejte cibuli a restujte ji na mírném ohni, dokud nezměkne a lehce nezprůsvitní. Přidejte česnek a krátce orestujte (cca 30 sekund).
  4. Cibulovo-česnekovou směs přidejte do pomalého hrnce spolu s bramborami, vývarem a polovinou opečené slaniny. Okořeňte solí, pepřem a chilli vločkami.
  5. Pomalý hrnec nastavte na LOW (nízký stupeň) a vařte 5–6 hodin, případně na HIGH 3–4 hodiny, dokud brambory nezměknou.
  6. Asi 15 minut před koncem vaření vmíchejte smetanu a nasekaný špenát (nebo kadeřávek). Nechte prohřát, ale už nevařte prudce.
  7. Ochutnejte a případně dochuťte solí, pepřem nebo chilli.
  8. Podávejte horké, posypané zbylou křupavou slaninou, ideálně s čerstvým chlebem nebo opečenou italskou bagetou.