Menu
Reklamní sdělení
Umělecký kovář Jan Semerád https://www.js-kov.czSemerád Steel tvoří luxusní kované originály ručně, na míru, s důrazem na kvalitu a jedinečnost.
Araven shop.s.r.ohttps://www.araven.czAraven.cz je specializovaný internetový obchod s širokou nabídkou starých i nových knih
Vavito - dřevěné hračkyhttps://www.vavito.czDřevěné a ručně vyráběné hračky rozvíjející jemnou motoriku, kreativitu, inspirováno Montessori.

Ragú alla Bolognese

 

Suroviny:

- 500 g masa (směs hovězího a vepřového)

- 100 g slaniny, nakrájené nadrobno

- 1 střední cibule, jemně nasekaná

- 2 stroužky česneku, nasekané

- 1 střední mrkev, nasekaná

- 1 řapík celeru, nasekaný

- 400 g rajčatového protlaku

- 2 lžíce rajčatového koncentrátu

- 150 ml červeného vína

- 250 ml hovězího nebo kuřecího vývaru

- 2 lžíce olivového oleje

- sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti

- bylinky dle chuti (např. bazalka, oregano, petržel)

 

Postup:

  1. Připravte si všechny suroviny.
  2. Na pánvi rozehřejte olivový olej, přidejte cibuli, česnek, mrkev a celer a restujte asi 5 minut do změknutí.
  3. Přidejte slaninu a maso - opečte dozlatova.
  4. Vmíchejte rajčatový protlak, rajčatový koncentrát a zalijte vínem. Nechte krátce provařit.
  5. Směs přesuňte do pomalého hrnce, přidejte vývar, sůl, pepř a bylinky.
  6. Vařte na nízký stupeň 6–8 hodin.
  7. Před podáváním dochuťte.
  8. Podávejte s těstovinami a strouhaným parmazánem.