Menu
Reklamní sdělení
Tvorba webových stránekhttps://blog.pageride.comPoznejte výhody balíčku služeb Premium! Aktivujte si jej na 30 dnů ZDARMA.
Měj své vlastní webové stránky!https://www.websnadno.czMít své vlastní webové stránky nebylo nikdy jednodušší. S WebSnadno je můžete mít i Vy.
E-shop snadno & rychlehttps://www.websnadno.czSystém WebSnadno nabízí moderní e-shop s podporou on-line plateb.

Pollo alla Cacciatora

Suroviny:

- 1,5–2 kg kuřecích kousků (stehna nebo prsa)

- 1 střední cibule, nasekaná

- 3 stroužky česneku, nasekané

- 1 červená paprika, nasekaná

- 400 g rajčat (čerstvých nebo konzervovaných)

- 200 ml červeného vína

- 200 ml kuřecího nebo hovězího vývaru

- 2 lžíce olivového oleje

- sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti

- bylinky (rozmarýn, oregano, tymián)

- 100 g oliv (nepovinné)

Postup:

  1. Připravte si všechny suroviny.
  2. Rozpalte olivový olej na pánvi a opečte kuřecí kousky z obou stran, dokud nejsou zlatě hnědé. Poté je přesuňte do pomalého hrnce.
  3. Nakrájejte cibuli, česnek a červenou papriku. Restujte je na pánvi asi 5 minut.
  4. Přidejte rajčata (čerstvá nebo konzervovaná) a červené víno. Vařte směs dalších cca 5 minut, aby se chutě propojily.
  5. Přendejte směs z pánve do pomalého hrnce s kuřecími kousky. Přidejte vývar, sůl, pepř a bylinky podle chuti. Přidejte také olivy, pokud se rozhodnete je použít.
  6. Nastavte pomalý hrnec na nízkou teplotu a vařte po dobu 4-6 hodin, dokud se kuřecí maso nezměkčí a omáčka nezíská bohatou chuť.
  7. Před podáváním omáčku ochutnejte a případně přidejte více soli, pepře nebo bylinek podle vaší chuti.
  8. Pollo alla Cacciatora můžete podávat s rýží, bramborami nebo těstovinami. Posypeme nasekanou petrželkou nebo parmazánem pro dokončení pokrmu.