Menu
Reklamní sdělení
Tvorba webových stránekhttps://blog.pageride.comPoznejte výhody balíčku služeb Premium! Aktivujte si jej na 30 dnů ZDARMA.
Měj své vlastní webové stránky!https://www.websnadno.czMít své vlastní webové stránky nebylo nikdy jednodušší. S WebSnadno je můžete mít i Vy.
W-obojky - výrobky z Paracorduhttps://www.w-obojky.czPouze a jen z kvalitních českých materiálů pro Vás od r. 2016 vyrábíme obojky, vodítka a další.

Kuřecí cacciatora

Tradiční „italské venkovské jídlo lovců“, vařené pomalu, s vínem, rajčaty, bylinkami a olivami.

 

Suroviny:

- 4 kuřecí stehna s kostí a kůží 

- 2 lžíce olivového oleje 

- 1 cibule, nakrájená na kostičky 

- 2 stroužky česneku, nasekané 

- 200 g žampionů, nakrájených na plátky 

- 400 g konzervovaných rajčat 

- 250 ml kuřecího vývaru 

- 1 lžička sušeného oregana 

- 1 lžička sušeného tymiánu 

- sůl a pepř podle chuti 

 

Na podávání: 

čerstvá bazalka a vařená těstovina (např. špagety nebo tagliatelle).

 

Postup:

  1. Na pánvi rozehřejte olivový olej a opečte kuřecí stehna dozlatova ze všech stran. Poté je přeneste do pomalého hrnce.
  2. Na stejné pánvi orestujte cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
  3. Přidejte žampiony a opékejte je, dokud nezměknou.
  4. Směs přendejte do pomalého hrnce ke kuřecím stehýnkům.
  5. Přidejte konzervovaná rajčata, vývar, oregano, tymián, sůl a pepř. Dobře promíchejte.
  6. Zakryjte pokličkou a vařte na nízký stupeň 3–5 hodin, dokud maso nezměkne.
  7. Podávejte s těstovinami a ozdobte čerstvou bazalkou.