Menu
Reklamní sdělení
Měj své vlastní webové stránky!https://www.websnadno.czMít své vlastní webové stránky nebylo nikdy jednodušší. S WebSnadno je můžete mít i Vy.
Tvorba webových stránekhttps://blog.pageride.comPoznejte výhody balíčku služeb Premium! Aktivujte si jej na 30 dnů ZDARMA.
E-shop snadno & rychlehttps://www.websnadno.czSystém WebSnadno nabízí moderní e-shop s podporou on-line plateb.

Hühnersuppe

 

Tradiční německá kuřecí polévka z pomalého hrnce

 

Suroviny:

- 1 celé kuře (cca 1,5 kg), rozpůlené nebo naporcované

- 2 mrkve, nakrájené na kolečka

- 2 stonky řapíkatého celeru, nakrájené na menší kousky

- 1 petrželový kořen, nakrájený na kousky

- 1 větší cibule, rozpůlená (neloupaná, jen omytá – dodá barvu vývaru)

- 2 stroužky česneku, celé

- 2 bobkové listy

- 1 lžička celého černého pepře

- 1–1,5 lžičky soli (nebo podle chuti)

- čerstvá nasekaná petrželka na ozdobu

 

Postup:

  1. Kuře vložte do pomalého hrnce a přidejte mrkev, celer, petrželový kořen, cibuli, česnek, bobkové listy, pepř a sůl.
  2. Zalijte studenou vodou tak, aby byly všechny suroviny ponořené.
  3. Pomalý hrnec přiklopte a vařte na nízký stupeň 6–8 hodin. Vývar by měl jen velmi jemně probublávat.
  4. Po uvaření vyjměte kuře a zeleninu. Vývar přeceďte přes jemné sítko, aby byl čirý.
  5. Z kuřete odstraňte kůži a kosti, maso natrhejte nebo nakrájejte na menší kousky.
  6. Maso vraťte zpět do vývaru a krátce ho prohřejte. Podle chuti ještě dosolte.
  7. Polévku podávejte horkou, posypanou čerstvou nasekanou petrželkou.

 

Podávání:

Hühnersuppe se v Německu často podává samotná jako lehké hlavní jídlo nebo s jemnými nudlemi, játrovými knedlíčky či krupicí. Tradičně je považována za posilující polévku při nachlazení.